Video afspelen

Wat is Rotary?

Rotary is waar buren, vrienden en problem-solvers hun ideeén delen, waar zij leiders vervoegen en actie ondernemen om een langdurige verandering op gang te brengen.

Fighting disease

Rotary heeft besloten polio voor goed de wereld uit te helpen. We leiden ook ploegen in leefgemeenschappen op om andere ziektes te stoppen en de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren.

 

Rotary heeft reeds 30 jaar gewerkt om polio de wereld uit te helpen, en het doel om dit te realiseren is in zicht. We zijn gestart in 1979 met de vaccinatie van 6 miljoen kinderen in de Filipijnen. Vandaag blijft polio nog enkel endemisch in Afghanistan, Nigeria en Pakistan.

 

Promoting peace

Conflict en geweld verdringen miljoenen mensen per jaar. De helft van de doden in een conflict zijn kinderen en 90 procent is een burger.

Rotary weigert conflicten te accepteren als een manier van leven. Rotary-projecten bieden training die begrip bevordert en gemeenschappen de vaardigheden biedt om conflicten op te lossen.

Providing clean Water

Schoon water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht. Wanneer mensen, vooral kinderen, toegang hebben tot schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, leiden ze een gezonder en succesvoller leven.

 

We bouwen niet alleen putten en lopen weg. Rotary leden integreren water, sanitaire voorzieningen en hygiëne in onderwijsprojecten. Wanneer kinderen leren over de overdracht van ziekten en goede hygiëne beoefenen, missen ze minder school. En ze kunnen die lessen meenemen naar hun families, waardoor onze impact wordt vergroot.

Saving Mothers & Children

Rotary stelt hoogwaardige gezondheidszorg beschikbaar aan kwetsbare moeders en kinderen zodat ze langer kunnen leven en sterker kunnen worden.

We breiden de toegang tot kwaliteitszorg uit, zodat moeders en kinderen overal dezelfde kansen kunnen hebben voor een gezonde toekomst. Naar schatting 5,9 miljoen kinderen onder de leeftijd van vijf sterven elk jaar als gevolg van ondervoeding, onvoldoende gezondheidszorg en slechte sanitaire voorzieningen – die allemaal kunnen worden voorkomen.
IMG_0979

Supporting Education

Meer dan 775 miljoen mensen ouder dan 15 jaar zijn analfabeet. Dat is 17 procent van de volwassen bevolking ter wereld.

Ons doel is het versterken van de capaciteit van gemeenschappen om basisonderwijs en geletterdheid te ondersteunen, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het onderwijs te verminderen en de geletterdheid van volwassenen te vergroten. Wij ondersteunen onderwijs voor alle kinderen en lezen en schrijven voor kinderen en volwassenen.

 

Growing local economies

Bijna 800 miljoen mensen leven van minder dan $ 1,90 per dag. Rotary-leden hebben een passie voor het bieden van duurzame oplossingen voor armoede.

Onze leden en onze Foundation werken aan het versterken van lokale ondernemers en gemeenschapsleiders, met name vrouwen, in verarmde gemeenschappen.

We bieden training en toegang tot goedbetaalde banen en financiële managementinstellingen.

Protecting the environment

Leden van Rotary pakken milieukwesties aan zoals ze altijd doen: projecten bedenken, hun connecties gebruiken om beleid te veranderen en plannen voor de toekomst.

We zijn toegewijd aan het ondersteunen van activiteiten die het behoud en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen versterken, ecologische duurzaamheid bevorderen en harmonie tussen gemeenschappen en het milieu bevorderen. We stellen gemeenschappen in staat toegang te krijgen tot subsidies en andere middelen, omarmen lokale oplossingen en stimuleren innovatie in een poging de oorzaken aan te pakken en de effecten van klimaatverandering en aantasting van het milieu te verminderen.