Verdaagd

Rotary tegen neurodegeneratieve ziektes

Kom kijken naar een film van Disney en sponsor zo het onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes.

une initiative de: 

Verdaagd door covid

Moment nog te bepalen

Het aftellen naar de film kan beginnen…

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Turning Red

In Disney en Pixars “Turning Red” maken we kennis met Mei Lei, een zelfverzekerd, ietwat sullig meisje van 13 jaar. Ze weet niet goed of ze nou haar moeders brave plichtsgetrouwe dochter moet blijven of zich moet laten verleiden tot de chaos van de puberteit. Haar overbeschermende en enigszins zelfingenomen moeder Ming laat haar dochter zelden alleen, een ongelukkig realiteit voor de tiener. En of het niet genoeg is dat haar interesses, vriendschappen en lichaam veranderen, verandert ze iedere keer als ze zich iets teveel opwindt (en dat is zo ongeveer ALTIJD) in een enorme rode panda! Geregisseerd door Oscarwinnaar Domee Shi (van de Pixar short “Bao”) en geproduceerd door Lindsey Collins.

Waar gaan kijken?

De Rotary Clubs organiseren lokaal de acties in meer dan 10 zalen verspreid over gans België.

Hoofdzaak er is hoop

Hoofdzaak er is Hoop is een project van de Belgische Rotary Clubs om fondsen te verzamelen voor het onderzoek naar neurodegeneratieve aandoeningen. Het project houdt in dal ieder jaar een topfilm wordt vertoond in avant-première en daarvoor kaarten worden verkocht aan € 15,- waarvan de netto opbrengst van € 8,- gaat naar het onderzoek.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes
zoals Alzheimer, Parkinson, ALS, dementie

Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening die het zenuwstelsel aantast. Het beschadigt een kleine groep cellen in de hersenen die langzaamaan afsterven.

A.L.S.

ALS is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven.

Wat is Rotary?

Meer dan 1.200.000 actieve leden wereldwijd.

Rotariërs over de ganse wereld hebben één doel voor ogen: “Service above Self”. Zich ten dienste stellen van de anderen is voor hen belangrijker dan eigenbelang.