Rotary tegen
neurodegeneratieve ziektes
Kom kijken naar een film van Disney en sponsor zo het onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes.

een initiatief van: 

Zondag 31 maart 2019

Het aftellen naar de film kan beginnen…

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Dumbo
Disney’s nieuwe live-action speelfilm Dumbo introduceert Holt Farrier (Colin Farrell), een voormalige circusster, die net terugkeert uit de oorlog. Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) roept Holt op om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem tot een lachertje maken in een nogal lastig circus. Maar wanneer Holt’s kinderen (Nico Parker en Finley Hobbins) ontdekken dat Dumbo kan vliegen, worden ze overtuigd door ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) en een luchtacrobaat genaamd Colette Marchant (Eva Green), om van deze bijzondere olifant een ster te maken.

Waar gaan kijken?

De Rotary Clubs organiseren lokaal de acties in meer dan 10 zalen verspreid over gans België.

Hoofdzaak er is hoop

Hoofdzaak er is Hoop is een project van de Belgische Rotary Clubs om fondsen te verzamelen voor het onderzoek naar neurodegeneratieve aandoeningen. Het project houdt in dal ieder jaar een topfilm wordt vertoond in avant-première en daarvoor kaarten worden verkocht aan € 15,- waarvan de netto opbrengst van € 8,- gaat naar het onderzoek.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes
zoals Alzheimer, Parkinson, ALS, dementie

Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de cellen in sommige delen van de hersenen ophouden te functioneren en afsterven.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening die het zenuwstelsel aantast. Het beschadigt een kleine groep cellen in de hersenen die langzaamaan afsterven.

A.L.S.

ALS is een tamelijk zeldzame neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven.

Wat is Rotary?

Meer dan 1.200.000 actieve leden wereldwijd.

Rotariërs over de ganse wereld hebben één doel voor ogen: “Service above Self”. Zich ten dienste stellen van de anderen is voor hen belangrijker dan eigenbelang.

Sluit Menu